Schrijven

Schrijven

Met een voorliefde voor kinderen, schrijven en alles wat met taal te maken heeft geniet ik misschien wel het meeste van schrijven voor kinderen. De rechtstreekse feedback en bevestiging, de combinatie van eenvoud en diepgang en de oprechte interesse geven mij al jaren de energie om de leukste verhalen en werkboeken te ontwikkelen. En dan hebben we het nog niet eens over de leuke samenwerkingen met scholen, musea en illustratoren.

Kinderboeken

Naast De boeken van Zwaan is uit een leuke samenwerking met Henriët van Roosmalen ook Kees de Muis ontstaan. Een eigen initiatief met recent nog een nieuwe publicatie. 

 

Kees de Muis

Ontstaan uit een enthousiaste samenwerking is Kees de Muis uitgegroeid tot een leerzaam en prijswinnend totaalconcept. Naast de verhalen over Kees is er een permanente tentoonstelling over Kees de Muis in het Zandvoorts museum en een veel bezochte website met veel lesmateriaal. Met maandelijks meer dan 1.000 bezoekers is de website van Kees dan ook uitgegroeid tot een begrip bij kleuterscholen. En natuurlijk ook onze grote trots!

 

Zwaan

Na het succes van ‘Zwaan zoekt een vriendje’ is nu ook ‘Zwaan krijgt stippen’ te koop bij het Kröller-Müller Museum. In het leerzame boek over kunst en musea neemt Zwaan je mee in zijn avonturen in het Kröller-Müller Museum. Deze boeken heb ik geschreven in opdracht van het Kröller-Müller Museum en dienen ter voorbereiding op een bezoek aan het museum.

Lesmateriaal

Naast leerzame prentenboeken schrijft Xantext ook lesmateriaal voor basisscholen.

 

Werkboeken

Leren moet leuk zijn, zeg ik ook wel eens. Dit is precies waarom Uitgeverij Kinheim mij en illustrator Henriët van Roosmalen vroeg om een serie werkboeken te schrijven. In het schrijven ervan kon ik mijn liefde voor taal, taalspelletjes en puzzelopdrachten kwijt. 

 

Canon van Nederland

Met de focus op cultuur en geschiedenis is de Canon van Nederland één van de bouwstenen binnen het geschiedenisonderwijs. Docenten en leerlingen maken gebruik van deze tool voor lessen en spreekbeurten. In 2021 werd de Canon vernieuwd. Ik paste de teksten van de Canonvensters aan naar het leesniveau van leerlingen in het basisonderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs.  

Kom in contact